x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: 46 de persoane au murit într-un atac sinucigaș, într-o moschee

Afganistan: 46 de persoane au murit într-un atac sinucigaș, într-o moschee

08 Oct 2021   •   20:00
Afganistan: 46 de persoane au murit într-un atac sinucigaș, într-o moschee

46 de persoane au fost ucise și peste 140 au fost rănite înttr-un atac sinucigaș cu bombă care a avut loc într-o moschee din provincia afgană Kunduz (nord-est), a anunțat agenția de știri de stat Bakhtar, conform Reuters.

Imagini video au arătat cadavre înconjurate de dărâmături în interiorul moscheii care este folosită de persoane din comunitatea șiită.

Niciun grup nu a revendicat imediat responsabilitatea. Explozia survine după mai multe atacuri, inclusiv unul la o moschee din Kabul, în ultimele săptămâni, dintre care unele au fost revendicate de militanții musulmani sunniți ai Statului Islamic.

Atacurile au subliniat provocările în materie de securitate pentru talibani, care au preluat controlul țării în august și care de atunci au desfășurat operațiuni împotriva celulelor Statului Islamic din Kabul.

"În această după-amiază, o explozie a avut loc într-o moschee a compatrioților noștri șiiți... în urma căreia mai mulți compatrioți ai noștri au fost martirizați și răniți", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

(sursa: Mediafax)

×