x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AFGANISTAN. „Medici fără frontiere” a redeschis o clincă medicală în Kunduz.

AFGANISTAN. „Medici fără frontiere” a redeschis o clincă medicală în Kunduz.

22 Iul 2017   •   12:30
AFGANISTAN. „Medici fără frontiere” a redeschis o clincă medicală în Kunduz.

Organizaţia 'Medici fără Frontiere' (MSF) a redeschis sâmbătă o clinică medicală la Kunduz, în Afganistan, primul obiectiv al MSF din regiune după bombardamentul american care a distrus un spital al organizaţiei în 2015, transmite Reuters. 

''Deschiderea acestei clinici este primul pas către furnizarea de asistenţă medicală sporită în Kunduz. Este un pas important pentru noi'', a declarat directorul MSF pentru Afganistan, Silvia Dallatomasina. 

După atacul forţelor speciale americane din 2015, soldat cu moartea a 42 de pacienţi, medici şi alţi membri ai personalului medical, MSF a încercat să obţină garanţii din partea SUA şi a Afganistanului că obiectivele sale vor fi respectate şi protejate. 

Noua clinică de la Kunduz, care nu este situată pe locul spitalului distrus în 2015, va asigura tratament numai pentru pacienţii cu răni minore. Pacienţii care au nevoie de asistenţă mai avansată vor trebuie să meargă în continuare la spitalul regional din Kunduz, aflat sub administrare guvernamentală. 

MSF speră să înceapă construirea unui nou centru medical în Kunduz la începutul lui 2018, însă noua clădire va avea dimensiuni mai mici decât imobilul bombardat în 2015. 

Cel puţin 16 militari americani au fost sancţionaţi disciplinar pentru bombardarea spitalului MSF de la Kunduz, dar organizaţia umanitară a criticat constant absenţa unei anchete independente privind acest incident.

AGERPRES

×