x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Trei soldaţi ai NATO ucişi de un bărbat în uniforma armatei afgane

Afganistan: Trei soldaţi ai NATO ucişi de un bărbat în uniforma armatei afgane

08 Iun 2013   •   15:52
Afganistan: Trei soldaţi ai NATO ucişi de un bărbat în uniforma armatei afgane

Un bărbat purtând uniforma armatei afgane a ucis sâmbătă trei soldaţi ai NATO, în estul Afganistanului, a anunţat coaliţia internaţională citată de agenţiile internaţionale de presă, informează agerpres.ro.

"Trei membri ai ISAF (Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate, condusă de NATO) au fost ucişi după ce un bărbat îmbrăcat în uniforma armatei afgane a deschis focul asupra lor", a precizat un purtător de cuvânt al ISAF. 

Faptele au fost confirmate şi de responsabili din provincia estică Paktika, unde a avut loc atacul, în districtul Khair Kot.

ISAF nu a precizat deocamdată cetăţenia victimelor atacului, acest lucru revenind autorităţilor din ţările respective, dar potrivit unui purtător de cuvânt al guvernatorului regional este vorba de trei americani.

Talibanii alungaţi de la putere la finele lui 2001 de o coaliţie internaţională având în frunte SUA continuă şi acum o rebeliune tenace împotriva guvernului de la Kabul şi a aliaţilor săi din forţa NATO.

Tot sâmbătă, în vestul ţării, un soldat italian a fost ucis şi alţi trei răniţi după ce maşina blindată în care se aflau a fost atacată de "elemente străine", în sectorul Farah, a anunţat guvernul de la Roma.  

×
Subiecte în articol: atentat afganistan soldati nato