x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Agresiune rasistă împotriva paralimpicei la baschet Beatrice Ion, în Italia

Agresiune rasistă împotriva paralimpicei la baschet Beatrice Ion, în Italia

14 Iul 2020   •   09:07
Agresiune rasistă împotriva paralimpicei la baschet Beatrice Ion, în Italia

Beatrice Ion, în vârstă de 23 de ani, paralimpică la baschet pe două roţi a fost insultată la Ardea, lângă Roma, de un bărbat care i-a contestat parcarea pe locul destinat persoanelor cu handicap.

Beatrice Ion, în vârstă de 23 de ani, care este o sportivă de top a echipei naţionale de baschet cu scaune cu rotile, a trăit momente dramatice, din cauza un atac rasist în apropierea casei familiei sale din Ardea, în provincia Roma. Ea a denunţat episodul, prin câteva postări pe reţelele de socializare: "Lăsând la o parte jignirile aduse pentru că sunt handicapată, agresorul mi-a spus că suntem străini ..., şi că trebuie să ne întoarcem în ţara noastră. Nu spuneţi că rasismul în Italia nu există, pentru că l-am trăit eu astăzi, după 16 ani de când locuiesc aici şi doare ". Chiar dacă precizează: "Este prima dată, însă, când mi se întâmplă un episod similar legat de naţionalitatea mea. Mi s-a întâmplat să fiu jignită din cauza handicapului meu".

Află detalii despre sportiva Beatrice Ion, în contextul acestui episod dramatic, cum au reacționat sportivii și vecinii italieni

×