x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Airbus A320 cu 137 de persoane la bord, implicat intr-un nou accident aviatic

Airbus A320 cu 137 de persoane la bord, implicat intr-un nou accident aviatic

29 Mar 2015   •   10:44
Airbus A320 cu 137 de persoane la bord, implicat intr-un nou accident aviatic
Sursa foto: Twitter

O aeronava Airbus A320 cu 137 de persoane la bord, apartinand Air Canada, a iesit de pe pista la aterizare si a lovit un stalp al retelei de inalta tensiune. Conform primelor informatii nu s-au inregistrat decese sau raniri grave, 22 de persoane avand nevoie de spitalizare.

Accidentul s-a produs in noaptea de sambata spre duminica, in timpul procedurilor de aterizare pe aeroportul din Halifax a cursei Air Canada ce venea de la Toronto. La bordul avionului se aflau 132 de pasageri si cinci membri ai echipajului

Se pare ca evenimentul aviatic s-a produs din cauza conditiilor meteo nefavorabile, in zona ningand abundent iar vizibilitatea fiind extrem de redusa, motiv pentru care aeronava a ocolit de mai multe ori perimetrul de aterizare, incercand sa gaseasca cea mai buna oportunitate pentru a executa aceasta operatiune.

Dupa ce a ratat aterizarea, aeronava a iesit de pe pista si a glisat lovind un stalp al unei linii de inalta tensiune, lucru ce a condus la intreruperea alimentarii cu energie electrica. Aeroportul Halifax a fost inchis si toate zborurile au fost anulate.

 

×