x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al doilea spaniol contaminat cu EBOLA. Bărbatul, un misionar catolic, va fi repatriat din Sierra Leone

Al doilea spaniol contaminat cu EBOLA. Bărbatul, un misionar catolic, va fi repatriat din Sierra Leone

21 Sep 2014   •   08:23
Al doilea spaniol contaminat cu EBOLA. Bărbatul, un misionar catolic, va fi repatriat din Sierra Leone

Spania se pregăteşte să repatrieze din Sierra Leone un al doilea misionar catolic contaminat cu virusul Ebola, a anunţat sâmbătă guvernul spaniol.

Fratele Manuel Garcia Viejo, în vârstă de 69 de ani şi director al unui spital din oraşul Lunsar în Sierra Leone, "a fost testat pozitiv şi şi-a exprimat dorinţa de a fi transferat în Spania", a declarat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"În orele următoare, un aparat special de la Ministerul Apărării se va duce în Sierra Leone cu doi medici şi trei asistente medicale, şi cu tot echipamentul necesar pentru a proteja personalul şi asigura tratamentul pacientului", precizează comunicatul.

Garcia este membru al Ordinului Ospitalier San Juan de Dios, un ordin romano-catolic ce gestionează asociaţia caritativă Juan Ciudad care lucrează cu victimele Ebola.

Sâmbătă, el a fost tratat într-o unitate specializată din Freetown, capitala Sierra Leone, potrivit unui comunicat al Ordinului, care precizează că Garcia este un medic generalist specializat în medicina tropicala, director al spitalului din Lunsar de 12 ani.

Misionarul este membru al Ordinului de 52 de ani şi lucrează în Africa de 30 de ani, precizează Ordinul.

Autorităţile spaniole nu au precizat imediat când va fi el repatriat.

În august, un preot spaniol de 75 de ani a fost primul european ce a murit de Ebola în epidemia din vestul Africii, cea mai gravă de la apariţia virusului în urmă cu patru decenii.

×