x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri prezidenţiale SUA - Bernie Sanders: Victoria mea arată că alegătorii doresc o "schimbare reală"

Alegeri prezidenţiale SUA - Bernie Sanders: Victoria mea arată că alegătorii doresc o "schimbare reală"

10 Feb 2016   •   18:35
Alegeri prezidenţiale SUA - Bernie Sanders: Victoria mea arată că alegătorii doresc o "schimbare reală"

Bernie Sanders a afirmat marţi seară că victoria sa detaşată în primarele democrate din statul New Hampshire arată că oamenii doresc "o schimbare reală", transmite AFP.

"Ceea ce oamenii au spus aici este că, ţinând cont de crizele enorme cu care se confruntă ţara noastră, este prea târziu pentru a păstra aceeaşi elită politică, aceeaşi elită economică. Oamenii vor o schimbare reală", a declarat el după victoria sa categorică în faţa lui Hillary Clinton.

El a făcut cunoscut că fostul secretar de stat a fost "foarte politicoasă" când l-a felicitat şi a atribuit victoria sa participării masive la vot. "Pentru că a fost o participare uriaşă, şi spun uriaşă, am câştigat", a continuat senatorul de Vermont.

"Poporul american nu va mai accepta în continuare un sistem corupt de finanţare a campaniei care sabotează democraţia americană şi nu vom accepta o economie trucată în care americanii obişnuiţi muncesc mai multe ore şi câştigă mai puţin, în timp ce toată bogăţia şi noile venituri merg la 1%" dintre cei mai bogaţi, a reafirmat el.

Înainte de a face campanie în statele din Sud, unde electoratul de culoare este mai numeros şi semnificativ în favoarea lui Hillary Clinton, Bernie Sanders a promis "să pună capăt rasismului instituţional şi unui sistem judiciar penal deficient".

Tinerilor, care sunt atraşi în număr mai mare de Bernie Sanders decât de Hillary Clinton, el le-a promis "locuri de muncă şi educaţie, nu închisori şi încarcerare".

"Ce a început săptămâna trecută în Iowa şi ce au confirmat alegătorii din New Hampshire în această seară nu este altceva decât punctul de pornire al unei revoluţii politice", a subliniat Bernie Sanders. Această revoluţie "îi va uni pe cei care s-au născut în America şi pe cei care au imigrat aici", a mai afirmat el.A

×
Subiecte în articol: bernie sanders