x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate. Mandatul de primar al lui Andrei Năstase, nevalidat

Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate. Mandatul de primar al lui Andrei Năstase, nevalidat

20 Iun 2018   •   06:08
Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate. Mandatul de primar al lui Andrei Năstase, nevalidat

Instanţa nu a confirmat marţi seara legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat, relatează presa de la Chişinău.

"După aproape 3 ore de deliberări, un proces la care presa a fost dată afară de la şedinţă, (...) judecătoarea Rodica Berdilă care a examinat de una singură a anunţat că "nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general"", scrie unimedia.info.

În replică, Andrei Năstase, citat de deschide.md, a declarat că decizia de marţi este una "arbitrară" şi că o va contesta în termenul legal de 24 de ore la Curtea de Apel.

"Cunoaştem cu cine avem de a face. Pentru ei nu contează votul cetăţenilor. Mi-am dorit ca şedinţa să fie deschisă. Nu i s-a permis presei să fie prezentă. Nu ştiu de ce. S-a tărăgănat până în noapte, probabil pentru că s-au temut că vor fi provocări", a declarat Andrei Năstase, potrivit unimedia.info.

"Năstase roagă cetăţenii să se pregătească de proteste de mare amploare, în mod civilizat, fără a încălca legea", arată şi radiochişinău.md.

Turul doi al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al Chişinăului a avut loc la 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase obţinând 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: andrei nastase