x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în China! Nou caz de infectare la om cu o tulpină de gripă aviară cu mortalitate ridicată

Alertă în China! Nou caz de infectare la om cu o tulpină de gripă aviară cu mortalitate ridicată

11 Dec 2021   •   21:30
Alertă în China! Nou caz de infectare la om cu o tulpină de gripă aviară cu mortalitate ridicată

Autoritatea sanitară din provincia Guangdong din sudul Chinei, a anunțat sâmbătă un nou caz de infectare a unui om cu tulpina H5N6 a gripei aviare. Cazul a fost raportat în orașul Huizhou.

Comisia de sănătate a provinciei Guangdong a precizat într-o declarație că, potrivit experților, riscul de transmitere este scăzut în acest stadiu, scrie Reuters.

Cu toate acestea, experții recomandă cetățenilor să rămână în alertă și să ia măsuri preventive, cum ar fi evitarea vizitării piețelor cu păsări vii, deoarece este posibil ca infecțiile cu virusurile H5N6 și H9N2 să apară în timpul iernii și primăverii.

Bărbatul infectat, în vârstă de 68 de ani, este internat în spital.

Numărul persoanelor din China infectate cu gripa aviară H5N6 a crescut în acest an, stârnind îngrijorarea unor experți, care spun că o tulpină care circula anterior pare să se fi schimbat și ar putea fi mai contagioasă pentru oameni.

Mai multe persoane infectate cu H5N6 în China au murit în acest an, potrivit declarațiilor guvernului local și rapoartelor OMS.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China tulpina gripa aviara