x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Costa Rica! Vulcanul Turrialba degajă o coloană de cenunşă la un kilometru deasupra craterului

Alertă în Costa Rica! Vulcanul Turrialba degajă o coloană de cenunşă la un kilometru deasupra craterului

13 Feb 2018   •   10:43
Alertă în Costa Rica! Vulcanul Turrialba degajă o coloană de cenunşă la un kilometru deasupra craterului

Vulcanul Turrialba, situat în estul Costa Ricăi, a înregistrat luni o erupţie de cenuşă de un kilometru deasupra craterului ca parte a activităţii sale constante, au informat autorităţile citate de EFE. 

Vulcanul menţine de o săptămână o erupţie constantă de cenuşă cu coloane de peste 500 de metri, dar cu erupţii sporadice precum cea de luni care a atins 1.000 de metri deasupra craterului. 

Autorităţile au avertizat localităţile de la baza colosului, inclusiv zona metropolitană unde se află capitala San José, despre o posibilă ploaie de cenuşă. 

Autorităţile au recomandat populaţiei să ia măsuri preventive împotriva căderilor de cenuşă, mai ales persoanelor cu dificultăţi respiratorii. 

Vulcanul Turrialba, situat la aproximativ 70 de kilometri est de San José, a intrat în fază activă cu o mare frecvenţă în octombrie 2014, însă de atunci a înregistrat numeroase erupţii de cenuşă, gaz şi material incandescent. 

În această perioadă de activitate, vulcanul cu o înălţime de 3.340 de metri a aruncat în aer coloane de cenuşă de până la 4.000 de metri deasupra craterului şi a afectat mai ales localităţile din Valle Central.AGERPRES

×