x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Regatul Unit înaintea sosirii furtunii Brian

Alertă în Regatul Unit înaintea sosirii furtunii Brian

21 Oct 2017   •   14:40
 Alertă în Regatul Unit înaintea sosirii furtunii Brian

Marea Britanie este sâmbătă în stare de alertă înaintea sosirii furtunii Brian, care va aduce ploi şi vânturi puternice de până la 112 kilometri pe oră mai multe părţi ale ţării, informează agenţia EFE. 

      Biroul meteorologic britanic (Met) a avertizat că furtuna ar putea provoca pe tot parcursul zilei inundaţii, întreruperi de energie electrică şi modificări în diferite reţele de transport. 

      Condiţiile meteorologice dure au început să se simtă încă din primele ore ale zilei de sâmbătă pe coasta de vest a Irlandei. 

Met a emis o alertă cod galben de vânt, al treilea în ordinea gravităţii, în diferite părţi ale Regatului Unit, inclusiv Ţara Galilor şi sudul Angliei, până în centrul ţării - zona Midlands - şi se preconizează că furtuna va dura până la miezul nopţii. 

      La rândul său, Agenţia pentru mediu a ţării a emis în total 42 de alerte cu risc de inundaţii şi şase avertismente pentru a fi luate ''măsuri imediate'' în caz de ploaie. 

      Autorităţile au cerut, de asemenea, locuitorilor să stea departe de zonele de coastă şi să evite să facă fotografii în aceste zone în timpul furtunii. 

      Ben Lukey, de la Agenţia pentru Mediu, a declarat sâmbătă presei că echipele de urgenţă sunt deja pe teren în zonele de alertă şi sunt pregătite să răspundă dacă este necesar. "Îi îndemnăm pe cetăţeni să rămână în locuri sigure şi să evite riscurile inutile", a spus el. 

Serviciile feroviare au avertizat în legătură cu riscul ca furtuna să afecteze reţeaua, ceea ce a impus restricţii asupra vitezei în zonele cele mai afectate. "Copacii căzuţi şi alte resturi ar putea bloca temporar căile ferate şi ar putea deteriora cablurile", a spus un purtător de cuvânt.AGERPRES

×