x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ în SUA. Primul caz de EBOLA, confirmat pe pământ american

ALERTĂ în SUA. Primul caz de EBOLA, confirmat pe pământ american

01 Oct 2014   •   08:50
ALERTĂ în SUA. Primul caz de EBOLA, confirmat pe pământ american

Un purtător de cuvânt al Centrului federal pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat că în Statele Unite a fost diagnosticat primul caz al unui bolnav care a contractat virusul Ebola în Africa. Bolnavul, un bărbat care a călătorit în Liberia, se află în prezent internat într-un spital din Dallas, statul Texas (sud), relatează AFP.

Reprezentanții Spitalului "Health Presbyterian" din Texas au anunțat, într-un comunicat de presă, internarea bărbatului, fără a oferi detalii despre identitatea acestuia și contextul în care s-a îmbolnăvit.

"Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola", se arată în comunicatul spitalului.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington. Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone.


×