x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la MAE, după accidentul feroviar din Barcelona. Anunț de ultimă oră

Alertă la MAE, după accidentul feroviar din Barcelona. Anunț de ultimă oră

28 Iul 2017   •   11:09
Alertă la MAE, după accidentul feroviar din Barcelona. Anunț de ultimă oră
Sursa foto: Twitter

Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul feroviar produs vineri în această localitate şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind existenţa unor cetăţeni români printre victime. 

"Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară", arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un răspuns la solicitarea Agerpres

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, precizează MAE. 

Cel puţin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, într-un accident în care a fost implicat un tren de navetişti în Barcelona, a informat vineri serviciul de urgenţă catalan, relatează cotidianul spaniol El Mundo. Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei. 

×
Subiecte în articol: accident feroviar spania