x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ teroristă în Belgia. Patru bărbaţi înarmaţi au luat un ostatic şi s-au baricadat într-un apartament din Gent

ALERTĂ teroristă în Belgia. Patru bărbaţi înarmaţi au luat un ostatic şi s-au baricadat într-un apartament din Gent

15 Dec 2014   •   13:20
ALERTĂ teroristă în Belgia. Patru bărbaţi înarmaţi au luat un ostatic şi s-au baricadat într-un apartament din Gent

Patru bărbaţi înarmaţi au intrat, în această diimineaţă, într-un apartament din oraşul belgian Gent, unde au luat un ostatic, potrivit postului de radioteleviziune belgian RTBF, citat de Agerpres. Poliţia a izolat zona incidentului produs în districtul Dampoort, iar o unitate specială este pregătită să intervină. "Am închis un perimetru de securitate şi le-am cerut riveranilor să rămână în casele lor din motive de securitate. Până în prezent, nimeni nu a fost evacuat", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Gent. Poliţia federală belgiană a solicitat şi un elicopter pentru soluţionarea acestui caz.

O purtătoare de cuvânt a Parchetului din Gent a spus că ''pentru moment nu există vreun indiciu că incidentul are legătură cu terorismul, cu gruparea Statul Islamic sau cu ceea ce se întâmplă acum la Sydney''.

Un bărbat înarmat a luat ostatice luni dimineaţă (ora locală) mai multe persoane într-o cafenea din cartierul financiar ale metropolei australiene Sydney, pe care le-a forţat să arate steagul islamic la ferestrele localului. Cel puţin cinci ostatici au fost eliberaţi sau au scăpat până acum, iar în interiorul cafenelei ar putea fi alte 15 persoane.

Potrivit postului de televiziune Channel-10, autorul luării de ostatici a cerut un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic şi a anunţat că a plasat patru bombe, dintre care două în cafenea şi două în alte părţi ale oraşului, informează postul de televiziune australian Channel-10. Acesta a explicat că a vorbit ''direct'' cu două persoane ţinute ostatice în interiorul cafenelei. A doua revendicare a bărbatului înarmat este să discute cu premierul australian Tony Abbott, via radio.

×