x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Un fost agent dublu rus a fost găsit în stare gravă pe o bancă, în Marea Britanie

UPDATE - Un fost agent dublu rus a fost găsit în stare gravă pe o bancă, în Marea Britanie

de Oana Pavelescu    |    06 Mar 2018   •   12:22
UPDATE - Un fost agent dublu rus a fost găsit în stare gravă pe o bancă, în Marea Britanie

UPDATE: Femeia care se afla împreună cu Skripal este fiica spionului, notează BBC. Yulia Skripal, în jur de 30 de ani, și tatăl ei Sergei Skripal, în vârstă de 66 de ani, se află în stare critică în spital după ce au fost găsiți inconștienți în Salisbury, duminică.

Un fost spion rus, care trăiește în Marea Britanie, a fost găsit în stare gravă pe o bancă a unui centru comercial din Salisbury, împreună cu o femeie de 33 de ani.

Un martor spune că i-a văzut pe cei doi pe bancă și i s-a părut bizar că bărbatul făcea gesturi necontrilate spre cer iar femeia era inconșientă și spijinită de el.

Lui Sergei Skripal, în vârstă de 66 de ani, i s-a permis să se refugieze în Marea Britanie după un schimb de spioni între SUA și Rusia, în anul 2010, relatează BBC.

Autoritățile britanice spun că atât Skripal cât și femeia au fost expuși unor substanțe necunoscute iar cei doi se află de duminică internați la terapie intensivă.

Perimetrul în care spionul și femeia au fost găsiți a fost izolat iar specialiști îmbrăcați în costume de protecție împotriva substanțelor periculoase verifică zona iar restaurantul aflat în apropiere a fost închis.

Substanța nu a fost încă identificată iar poliția investighează varianta unui atac criminal. Poliția din Salisbury spune că cei doi nu prezentau răni vizibile.

Situația a fost declarată ”incident major” iar mai multe agenții se ocupă de investigarea cazului. 

Skripal, spion cu grad de colonel al armatei ruse, a fost condamnat la 13 ani de închisoare în Rusia, în anul 2006, pentru că a spionat pentru Marea Britanie.

Serghei Skripal a fost condamnat pentru că ar fi dezvăluit identitarea unor spioni ruși care lucrau sub acoperire pe teritoriul Europei pentru serviciul secret britanic, MI6.

×
Subiecte în articol: serghei skripal spion rus spion agent dublu