x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ali Khamenei îl atacă pe Trump

Ali Khamenei îl atacă pe Trump

19 Oct 2017   •   20:55
Ali Khamenei îl atacă pe Trump

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a lansat ieri un atac virulent împotriva președintelui american, Donald Trump, în urma tentativelor acestuia de a retrage SUA din acordul internațional asupra programului nuclear iranian, transmit agențiile DPA, AFP și Reuters.

„Ar fi o pierdere de vreme să reacționăm la prostiile spuse de vulgarul președinte al SUA”, a declarat ayatollahul Khamenei, citat de agenția ISNA, într-un discurs rostit în fața studenților, la Teheran. Statele Unite „sunt furioase pentru că astăzi Republica islamică Iran le-a încurcat planurile în Liban, în Siria și în Irak”, a mai spus Khamenei. „Toată lumea să fie liniștită: și de această dată, națiunea iraniană va lovi America și o va învinge”, a adăugat el. „Președintele Statelor Unite își etalează prostia, dar aceasta nu trebuie să ne deturneze atenția de la tulburările pe care le provoacă America”, a mai declarat liderul suprem. Vineri, președintele Trump a lansat un atac verbal virulent împotriva Iranului și a cerut Congresului să impună noi sancțiuni, amenințând să retragă SUA din acordul semnat în iulie 2015 de Teheran și de marile puteri. În discursul de miercuri, Ali Khamenei a dat asigurări că Iranul va continua să-și respecte angajamentele, dar a avertizat că „va rupe în bucăți” acordul, dacă SUA se vor retrage. Pe de altă parte, ayatollahul a primit favorabil poziția comună a europenilor de a menține acordul, exprimată după intervenția lui Trump, și le-a cerut acestora să nu se alinieze Washingtonului. Europenii „trebuie să se abțină să se amestece în problemele noastre de apărare”, a avertizat ayatollahul.

„Vă întrebați de ce Iranul are rachete? Foarte bine! Dar voi de ce aveți rachete? Și de ce aveți arme nucleare?”, a întrebat ironic Khamenei.

 

×
Subiecte în articol: ali khamenei