x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Am avut un şoc!" O mamă şi-a lăsat băieţelul să se joace pe iPhone, cu o aplicaţie gratuită. Ce factură a primit după doar 3 ore şi avertismentul făcut Apple

"Am avut un şoc!" O mamă şi-a lăsat băieţelul să se joace pe iPhone, cu o aplicaţie gratuită. Ce factură a primit după doar 3 ore şi avertismentul făcut Apple

19 Iun 2013   •   12:03
"Am avut un şoc!" O mamă şi-a lăsat băieţelul să se joace pe iPhone, cu o aplicaţie gratuită. Ce factură a primit după doar 3 ore şi avertismentul făcut Apple

Un băieţel de 10 ani a fost lăsat de mama lui să se joace pe iPhone şi a descărcat un joc gratuit. După doar trei ore, femeia a avut un adevărat şoc, scrie Daily Mail.

Lee Walters a descărcat aplicaţia "Hay Day", ştiind că este vorba de un joc gratuit. Fără să-şi dea seama însa, băiatul a cumpărat, contra cost, de mai multe ori, diamante și monede virtuale. Băiatul a apăsat opțiunea "Cumpără acum" de mai multe ori, ceea ce a făcut ca mamei sale să-i vină o factură de 613 lire sterline (peste 700 de euro) la telefon.

Aplicația "Hay Day" este gratis, însă utilizatorii au posibilitatea de a obține contra cost unele beneficii în cadrul jocului.

Mama băiatului, Katharyne Walters, susține că telefonul ei i-a salvat automat parola contului de App Store fără știrea ei. A fost despăgubită de către compania Apple, însă îi avertizează pe ceilalți părinți să aibă grijă atunci la aplicațiile "gratis".

“Chestia asta m-a facut să mă simt ca o proastă. Când am început să primesc e-mailuri mi-am blocat cardul şi am sunat imediat la Apple”, a spune femeia.

Compania i-a dat inapoi banii si avertizeaza parintii sa aiba grija de copiii lor cand acestia se joaca pe telefon sau calculator, pentru ca asemenea incidente se pot repeta.

×