x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul SUA la Moscova, DECLARAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE. Ce a transmis şeful misiunii diplomatice americane

Ambasadorul SUA la Moscova, DECLARAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE. Ce a transmis şeful misiunii diplomatice americane

30 Iul 2014   •   09:51
Ambasadorul SUA la Moscova, DECLARAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE. Ce a transmis şeful misiunii diplomatice americane

John Tefft, numit de preşedintele Barack Obama în postul de ambasador al Washingtonului la Moscova, a declarat, marţi seară, că relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt "grav deteriorate", iar "viitorul lor este incert", relatează Ria Novosti, citată de Agerpres.

"Relaţiile noastre cu Rusia se confruntă în prezent cu probleme grave şi viitorul lor este incert", a declarat Tefft în cadrul unor audieri în Senatul american în vederea confirmării sale în funcţia de şef al misiunii diplomatice a SUA în Federaţia Rusă.

Viitorul ambasador american la Moscova a precizat că SUA nu vor recunoaşte niciodată anexarea Crimeii şi consideră Rusia responsabilă pentru destabilizarea situaţiei din Ucraina.

În această situaţie, a subliniat John Tefft, SUA trebuie să continue discuţiile cu Rusia pentru a se asigura că "oficialii şi cetăţenii ruşi înţeleg politica americană, interesele şi valorile sale". În acelaşi timp, a mai afirmat Tefft, "pentru a elabora o abordare eficientă şi avizată în această criză, guvernul SUA trebuie să ştie cât se poate de exact ce gândeşte partea rusă, care sunt obiectivele ei şi de ce ruşii adoptă anumite poziţii, chiar dacă noi le considerăm inacceptabile".

În pofida acestor tensiuni şi a sancţiunilor adoptate de Washington împotriva Moscovei, Teftt a promis "promovarea intereselor economice" ale companiilor americane prezente în Rusia.

Numirea lui Tefft ca ambasador în Rusia urmează să fie confirmată în aceste zile de Senatul american, John Tefft succedându-i astfel lui Michael McFaul, care a părăsit postul în februarie, după doi ani ca şef al misiunii diplomatice americane, perioadă în care şi-a manifestat constant susţinerea faţă de opoziţia rusă, suscitând de fiecare dată critici din partea Kremlinului.

×