x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe America şi Anglia, la un pas de a duce OMENIREA într-un HOLOCAUST nuclear. Totul a fost ţinut SECRET până acum

America şi Anglia, la un pas de a duce OMENIREA într-un HOLOCAUST nuclear. Totul a fost ţinut SECRET până acum

04 Noi 2013   •   08:28
America şi Anglia, la un pas de a duce OMENIREA într-un HOLOCAUST nuclear. Totul a fost ţinut SECRET până acum

La apogeul Războiului Rece, cele două mai puteri Occidentale - America şi Anglia - au fost la un pas de a împinge Uniunea Sovietică în lansarea unui atac nuclear împotriva Vestului. Aceste informaţii bombă au apărut în presa din Marea Britanie, acum, după desecretizarea mai multor dosare din acea perioadă, scrie Daily Mail.

Un "holocaust nuclear" a fost evitat în ultimul moment, spun experţii care sugerează că incidentul a fost chiar mai grav decât criza rachetelor cubaneze din 1962.

Potrivit antena3.ro, documentele desecretizate arată că "exerciţiul NATO" din 1983 a fost atât de realist executat, încât sovieticii au crezut în mod eronat în iminenţa unui atac nuclear al Vestului.

Astfel că, Uniunea Sovietică a lansat submarine care transportau rachete nucleare în Oceanul Arctic şi peste 20 de aeronave cu arme nucleare.

 "Am fost la un buton distanţă de un război nuclear ireversibil. Cred cu tărie că acesta a fost cu mult mai serios decât criza rachetelor cubaneze", a declarat Peter Burt, directorul Serviciului de Informaţii Nucleare.


×
Subiecte în articol: holocaust america anglia secret