x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii au ajuns la saturaţie din cauza tonului folosit în dezbaterea politică pe reţelele de socializare

Americanii au ajuns la saturaţie din cauza tonului folosit în dezbaterea politică pe reţelele de socializare

25 Oct 2016   •   23:40
Americanii au ajuns la saturaţie din cauza tonului folosit în dezbaterea politică pe reţelele de socializare

Dezbaterea politică a luat o turnură prea neplăcută pentru numeroşi internauţi americani, până în punctul în care unii şi-au schimbat parametrii pentru a înlătura sau limita mesajele de contact prea virulente, relatează marţi AFP. 

În acest an de alegeri prezidenţiale din SUA, cu o campanie electorală foarte acidă, reţelele sociale au devenit un mijloc de comunicare crucial pentru a difuza poziţiile candidaţilor şi o platformă privilegiată de dezbatere pentru internauţi. 

Potrivit unui studiu publicat marţi de Pew Research Center, numeroşi utilizatori (37%) au ajuns la saturaţie din cauza tonului discuţiilor politice. Pe de altă parte, 20% dintre internauţi susţin că apreciază aceste schimburi de opinii. 

'O parte substanţială dintre utilizatorii de reţele sociale au sentimentul că aceste platforme sunt locuri pentru a angaja o dezbatere politică numai la modul furios şi lipsit de respect', relevă raportul Pew. 

'În aceste spaţii, utilizatorii pot da peste declaraţii pe care le pot considera foarte discutabile sau extrem de ofensatoare, chiar dacă nu au făcut niciun efort pentru a da peste aceste elemente', adaugă documentul. 

Astfel, 59% dintre persoanele intervievate au calificat interacţiunile lor de pe internet cu internauţii ale căror opinii politice nu le împărtăşesc drept 'stresante şi iritante'. 

Filtrarea fluxurilor pentru îndepărtarea mesajelor neplăcute se poate dovedi dificilă, întrucât numeroşi utilizatori pot vedea mesajele postate şi informaţiile redistribuite de prietenii lor sau de personalităţile pe care le urmăresc. 

'Majoritatea utilizatorilor încearcă să ignore disputele politice de pe reţelele sociale cât de bine pot. Atunci când nu reuşesc, ei iau măsuri pentru a introduce filtre şi a evita conţinuturile cele mai ofensatoare', a precizat Pew. 

Patru din cinci internauţi au precizat că evită să participe la disputele politice, în timp ce 15% au recunoscut că postează comentarii. 

Aproape unul din trei americani (31%) a recunoscut că şi-a modificat parametrii contului de pe reţelele sociale pentru a diminua numărul mesajelor unei persoane din cauza conţinutului unei postări politice. 

Ancheta Pew a fost realizată pe un eşantion de 4.579 între 12 iulie şi 8 august pe internet şi prin poştă. Marja de eroare a fost estimată la 2,4 puncte procentuale.AGERPRES

×