x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, acuzată că a încurajat refugiaţii să-şi rişte viaţa în încercarea de a ajunge în Europa

Angela Merkel, acuzată că a încurajat refugiaţii să-şi rişte viaţa în încercarea de a ajunge în Europa

05 Sep 2015   •   14:33
Angela Merkel, acuzată că a încurajat refugiaţii să-şi rişte viaţa în încercarea de a ajunge în Europa

Liderul german Angela Merkel a încurajat tot mai mulţi refugiaţi să-şi rişte viaţa în încercarea de a ajunge în Europa anunţând că ţara ei va primi un număr mai mare de solicitanţi de azil, a declarat vineri liderul partidului britanic anti-Uniunea Europeană UKIP (Partidul Independenţei Regatului Unit), citat de agenţia Reuters.

    Nigel Farage a spus că a fost îngrozit de fotografiile arătând un băieţel sirian de trei ani mort şi adus de valuri pe o plajă din Turcia şi a avertizat că există un risc de mai multe decese după ce Europa a declarat că intenţionează să accepte şi mai mulţi refugiaţi.
   
"Întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este cum putem preveni fotografii mai îngrozitoare ca aceasta? Cum putem preveni lucruri ca atunci când au fost găsite 71 de persoane moarte într-un camion în Austria cu o zi înainte", a afirmat Farage.
   
Poziţia cancelarului Merkel îi stimulează pe oameni să încerce să ajungă în Europa, iar imaginile cu migranţi care încearcă să urce în trenuri într-o gară din Budapesta în această săptămână arată ca un început de "panică", a mai spus el.
   
"Este un lucru foarte periculos, cred, ceea ce ea face", a subliniat Farage, la lansarea campaniei UKIP înaintea referendumului asupra apartenenţei Regatului Unit la UE, care urmează să aibă loc până la sfârşitul anului 2017, aminteşte Reuters.
   
"Cred cu adevărat că Angela Merkel, ţinând cont de toţi factorii din această săptămână, foarte probabil că ne va face să vedem mai multe astfel de fotografii", a adăugat el.

×