x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel: Ameninţarea lui Trump că ''va distruge total'' Coreea de Nord este greşită

Angela Merkel: Ameninţarea lui Trump că ''va distruge total'' Coreea de Nord este greşită

20 Sep 2017   •   19:50
Angela Merkel: Ameninţarea lui Trump că ''va distruge total'' Coreea de Nord este greşită

Germania şi Statele Unite ale Americii sunt în dezacord în legătură cu modul de gestionare a crizei cu Phenianul, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, condamnând ameninţarea preşedintelui Donald Trump că ''va distruge total'' Coreea de Nord, relatează agenţia Reuters. 

Angela Merkel, care se aşteaptă să câştige un al patrulea mandat la alegerile ce vor avea loc duminică, 24 septembrie, a afirmat că sancţiunile şi diplomaţia reprezintă singura cale de a aduce Coreea de Nord, înarmată nuclear, la masa negocierilor. 

''Sunt împotriva unor astfel de ameninţări'', a declarat dna Merkel pentru Deutsche Welle când a fost întrebată despre declaraţiile lui Trump de la tribuna ONU. 

''Considerăm că orice formă de soluţie militară ca fiind total inadecvată şi insistăm pentru o soluţie diplomatică'', a afimat cancelarul german. ''Din punctul meu de vedere, sancţiunile şi aplicarea lor reprezintă răspunsul corect. Dar sunt de părere că orice altceva referitor la Coreea de Nord este greşit'', a adăugat dna Merkel. 

Şefa guvernului german a precizat că i-a spus lui Trump la telefon în urmă cu câteva zile că trebuie găsită o soluţie diplomatică la criza nord-coreeană.AGERPRES

×