x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel critică decizia băncii de alimente Essener de a oferi alimente doar nevoiaşilor nemţi

Angela Merkel critică decizia băncii de alimente Essener de a oferi alimente doar nevoiaşilor nemţi

27 Feb 2018   •   14:57
Angela Merkel critică decizia băncii de alimente Essener de a oferi alimente doar nevoiaşilor nemţi

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este ultimul politician care a criticat o decizie a băncii de alimente Essener prin care străinii nu pot primi mâncare gratuită, scrie BBC.

Organizaţia de caritate Essener Tafel a  catalogat decizia ca fiind una temporară, deoarece numărul străinilor care folosesc băncile de mâncare a crescut la 75% în ultimii ani. Mai mult, organizaţia a declarat că ajută în jur de 16.000 de oameni săraci din Essen, un oraş din vestul industrial al regiunii Ruhr.

Unii dintre cei care se opun deciziei organizaţiei au scris cu spray “Nazişti” pe dubele cu ajutorul cărora se transportă mâncarea.

Angela Merkel a criticat decizia organizaţiei Essener Tafel de a solicita buletinul celor care vin pentru a primi mâncare.

“Nu ar trebui să oferi servicii pe baza acestor categorii. Nu este bine. Dar arată presiunea care există şi câţi oameni au nevoie de ajutor. De aceea sper că vor găsi o soluţie bună care nu va exclude grupuri”, a spus aceasta pentru RTL.

Un număr estimativ de 1.2 milioane de migranţi au intrat în Germania în timpul crizei migraţiei din 2015-2016.

 

×