x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Angela Merkel, mai rea decât Hitler”

„Angela Merkel, mai rea decât Hitler”

26 Iul 2017   •   16:33
„Angela Merkel, mai rea decât Hitler”

Cotidianul turc „Yeni Akit” a lansat, marți, pe prima pagină, un atac la adresa Germaniei, apreciind că această țară sub conducerea cancelarului Angela Merkel este mai rea decât cea din timpul regimului nazist al lui Adolf Hitler, relatează DPA.

Ziarul citat, de orientare islamistă și proguvernamentală, susține că turcii din Germania nu mai beneficiază de tratament în cazul afecțiunilor medicale, lucrătorii turci au fost concediați, iar persoanele de origine turcă nu mai pot închiria apartamente pe teritoriul german. „Germania lui Merkel a depășit-o în oprimare și ură pe cea a lui Hitler”, scrie publicația citată. Nu există nicio dovadă că numeroasa comunitate turcă din Germania este tratată în acest fel, comentează DPA. Un alt cotidian proguvernmental turc, „Star”, consacră prima pagină lui Peter Steudtner, un activist pentru drepturile omului și profesor german, arestat în această lună în Turcia, pe care publicația citată îl numește un „antrenor al haosului”. Ziarul citat susține că Steudtner urma să organizeze o revoltă antiguvernamentală cu știința ambasadei germane în Turcia, afirmând că acesta a folosit un program numit „Elephant”. În ultimele săptămâni, relațiile dintre Germania și Turcia s-au tensionat alarmant, după arestarea lui Peter Steudtner și a altor nouă activiști pentru drepturile omului, printre care și șefa filialei turce a organizației „Amnesty International”. Doi jurnaliști germani sunt în prezent încarcerați în Turcia. Săptămâna trecută, autoritățile de la Berlin au dat primele semne că sunt dispuse să sancționeze economic Ankara. Săptămâna trecută, șeful diplomației de la Berlin, Sigmar Gabriel, i-a avertizat atât pe conaționalii săi, cât și companiile germane să evite Turcia.

 

Cel mai important partener comercial al Ankarei și cea mai mare economie europeană, Germania pare hotărâtă să sancționeze economic regimul condus de președintele Erdogan.

 

Presa proguvernamentală turcă susține că Angela Merkel este mai rea decât Hitler

×
Subiecte în articol: angela merkel