x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ANP plătește teroriștii și familiile lor

ANP plătește teroriștii și familiile lor

de Şerban Mihăilă    |    12 Ian 2018   •   22:50
ANP plătește teroriștii și familiile lor

Anul trecut, Autoritatea Națională Palestiniană  a plătit teroriștilor și familiilor acestora peste 347 de milioane de dolari, susține Ministerul israelian al Apărării. Cu câteva luni în urmă, Mahmoud Abbas, șeful organismului palestinian de autoguvernare, declara că nu va înceta să-i plătească lunar pe teroriștii condamnați, chiar dacă acest lucru ar duce în cele din urmă la sfârșitul președinției sale. 

Potrivit propriilor date, Autoritatea Națională Palestiniană (ANP) a plătit teroriștilor și familiilor acestora, anul trecut, peste 347 de milioane de dolari, a anunțat, ieri, Ministerul israelian al Apărării, citat de publicația „Jerusalem Post”. Venitul mediu lunar al unui palestinian este de 580 de dolari și este suma acordată de ANP teroriștilor trimiși în închisoare pentru o perioadă cuprinsă între trei și cinci ani, precizează aceeași sursă. ANP oferă lunar o sumă de până la cinci ori mai mare, pe viață, teroriștilor condamnați la peste 20 de ani de detenție, între care figurează palestinieni ce au comis infracțiuni grave, inclusiv uciderea de cetățeni israelieni, mai scrie „Jerusalem Post”. Teroriștii de cetățenie israeliană mai primesc un bonus de 145 de dolari, care, adunat la suma plătită de AP pentru cele mai grave infracțiuni, urcă retribuția la peste 2.900 de dolari în fiecare lună, în timp ce salariul mediu lunar în Israel este în jur de 2.700 de dolari. De asemenea, sunt acordate „sporuri” pentru teroriștii căsătoriți și pentru cei care au copii. „ANP plătește anual peste un miliard de șekeli pentru teroriști și familiile acestora, încurajând și perpetuând terorismul. În momentul în care suma este decisă în funcție de gravitatea crimei și durata detenției –cu alte cuvinte, cei ce ucid și sunt condamnați la închisoare pe viață  primesc mult mai mult-, atunci putem vorbi despre finanțarea atacurilor teroriste contra cetățenilor israelieni (…) Trebuie să oprim acest lucru”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman. El a propus de altfel, ieri, în fața Comitetului pentru Apărare și Afaceri Externe din parlamentul israelian, un proiect de lege pentru deducerea sumei plătite de ANP teroriștilor din taxele colectate de statul evreu pentru autoritățile palestiniene. Proiectul de lege explică mecanismul prin care această sumă ar putea fi dedusă. „Textul inițiativei legislative definește termenul de «terorist» drept persoana care a comis un delict de securitate, indiferent dacă aceasta a fost condamnată de un tribunal sau dacă mai este în viață”, scrie „Jerusalem Post”. Conform proiectului, ministrul Apărării ar urma să prezinte un raport anual în privința sumei oferite teroriștilor de către ANP în mod direct sau indirect.  

Liderul palestinian, înfuriat de SUA

În timpul unei întrevederi avute anul trecut în Cisiordania cu trimisul Casei Albe în Orientul Mijlociu, nimeni altul decât Jared Kushner, ginerele președintelui Donald Trump, șeful ANP, Mahmoud Abbas, i-a spus emisarului administrației de la Washington că nu va înceta să plătească salariile „prizonierilor” palestinieni, până la sfârșitul zilelor sale. 

Nu voi înceta niciodată să plătesc aceste alocații pentru familiile prizonierilor și pentru prizonierii eliberați, chiar dacă acest lucru mă va costa poziția pe care o am în prezent și președinția”.

Mahmoud Abbas

 

×