x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Antonio Guterres avertizează asupra unui război comercial între SUA și China

Antonio Guterres avertizează asupra unui război comercial între SUA și China

24 Sep 2019   •   22:30
Antonio Guterres avertizează asupra unui război comercial între SUA și China

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a îndemnat pe liderii lumii, în discursul rostit marţi în deschiderea lucrărilor Adunării Generale a ONU, să se gândească în primul rând la oameni, relatează Xinhua. El a avertizat totodată că un război comercial între SUA şi China ar crea o divizare în economia globală, a consemnat dpa.

Guterres şi-a exprimat îngrijorarea că „primele două cele mai mari economii ale lumii” - referire la SUA şi China - ar putea duce la apariţia a „două lumi separate şi concurente”.

În acelaşi timp, el a făcut apel la „reţinere”, în contextul recentelor atacuri asupra instalaţiilor petroliere saudite, însă fără a se referi la responsabilitatea pentru aceste atacuri, atribuite Iranului de către SUA, care au vorbit despre „un act de război”. Teheranul a negat însă orice responsabilitate şi a avertizat asupra unui „război total” în cazul unei riposte americane sau saudite.

Lucrările celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU au început marţi la New York, sub genericul „Intensificarea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, o educaţie de calitate, acţiune în domeniul climei şi incluziune”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: antonio guterres război China-SUA