x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunţul Comisiei Europene în legătură cu apariţia VIRUSULUI Ebola pe continent

Anunţul Comisiei Europene în legătură cu apariţia VIRUSULUI Ebola pe continent

30 Iul 2014   •   19:12
 Anunţul Comisiei Europene în legătură cu apariţia VIRUSULUI Ebola pe continent

Riscul apariţiei virusului Ebola pe continentul european este foarte redus, consideră Comisia Europeană, care a decis miercuri acordarea unui ajutor de două milioane de euro ţărilor din Africa de Vest pentru combaterea epidemiei, relatează agenţia EFE.

Conform surselor comunitare, Europa este pregătită pentru eventualitatea descoperirii vreunui caz de infectare, iar Comitetul pentru Securitate Sanitară al Comisiei Europene are în vedere să informeze constant ţările membre asupra ultimelor evoluţii şi să sincronizeze cu acestea măsurile de prevenire. Acest organism a elaborat şi un ghid cu recomandări disponibil în toate limbile Uniunii pentru cei care călătoresc în zonele de risc. 

Citește și  Terapie revoluționară care poate trata una dintre cele mai mortale forme de cancer: cancerul pancreatic.

Un prim caz suspect a fost înregistrat pe 25 iunie într-un spital din Valencia (Spania), dar infectarea cu virusul Ebola a fost infirmată. 

Conform ultimelor date publicate de OMS, până în prezent au fost confirmate peste 1200 de cazuri de febră hemoragică provocată de virusul Ebola în Guineea (ţara unde a fost înregistrat primul caz în luna ianuarie), Sierra Leone, Liberia şi Nigeria, dintre care 672 au fost mortale. 

Totuşi, Uniunea Europeană susţine că existenţa virusului doar în zone izolate din aceste ţări implică un risc foarte redus de apariţie a unor cazuri în Europa.

Virusul Ebola se transmite rapid prin contactul cu fluidele corporale, sânge, lichide biologice ori ţesuturi ale persoanelor ori animalelor infectate. Simptomele bolii sunt hemoragii, vomă şi diaree. 

Virusul a fost izolat pentru prima dată în anul 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo, luând numele unui râu din această ţară. Epidemiile cele mai grave au avut o rată a mortalităţii de până 90%, pentru această boală neexistând niciun tratament. Cea mai importantă epidemie de acest fel a fost consemnată în anul 2000 în Uganda, unde din cele 425 de cazuri înregistrate jumătate s-au soldat cu deces. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: virus Ebola Comisia Europeana