x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apel la o “Coaliţie a naţiunilor” împotriva Statului Islamic

Apel la o “Coaliţie a naţiunilor” împotriva Statului Islamic

30 Aug 2014   •   08:34
 Apel la o “Coaliţie a naţiunilor” împotriva Statului Islamic

Secretarul de stat american John Kerry a pledat vineri în favoarea unei largi coaliţii mondiale pentru a lupta împotriva jihadiştilor din Statul Islamic în Irak şi în Siria, relatează AFP.

Cu o săptămână înaintea summitului NATO din Ţara Galilor programat la 4 şi 5 septembrie, şeful diplomaţiei americane a făcut apel într-un articol publicat în New York Times la o 'reacţie conjugată condusă de Statele Unite ale Americii şi la cea mai vastă coaliţie a naţiunilor posibilă'.

Băsescu: Statul Islamic, cel mai mare pericol pentru lumea creştină

John Kerry a precizat că va căuta, alături de ministrul apărării Chuck Hagel, să formeze această coaliţie cu ocazia discuţiilor pe care le va avea cu partenerii săi occidentali pe marginea summitului. El a adăugat că preşedintele Barack Obama va propune o strategie împotriva Statului Islamic în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, a cărui preşedinţie va fi deţinută de SUA în septembrie.


'Vom profita de această ocazie pentru a continua să construim o largă coaliţie şi a sublinia pericolul reprezentat de combatanţii terorişti străini, mai ales de cei care s-au alăturat SI', susţine Kerry. Secretarul de stat apreciază că această coaliţie va avea nevoie de mijloace 'politice, umanitare, economice, juridice şi de intelligence pentru a sprijini acţiunea militară. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: statul islamic jihadisti