x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 300 de migranţi care se îndreptau spre SUA au fost arestaţi de poliţia mexicană

Aproape 300 de migranţi care se îndreptau spre SUA au fost arestaţi de poliţia mexicană

01 Sep 2019   •   10:30
Aproape 300 de migranţi care se îndreptau spre SUA au fost arestaţi de poliţia mexicană

Poliţia mexicană a arestat sâmbătă un grup de traficanţi cu fiinţe umane ce transporta în mai multe vehicule 175 de migranţi din ţări ale Americii Centrale, în statul Veracruz (est), după ce a descoperit alţi 99 de migranţi mai devreme în aceeaşi zi, informează AFP.

Grupul de traficanţi a fost deferit justiţiei, a declarat pentru AFP o sursă din armata mexicană.

Potrivit unei alte surse, din cadrul poliţiei federale, migranţii "se îndreptau spre SUA" şi a fost declanşată o procedură de repatriere a lor.

Mai devreme sâmbătă, poliţiştii mexicani au descoperit alţi 99 de migranţi din America Latină, în special din Honduras şi Salvador, în statul vecin Tabasco (sud-est), care păreau a fi abandonaţi într-un camion de mărfuri. Printre aceştia se aflau 41 de minori fără acte de şedere în Mexic.

Din octombrie 2018, SUA se confruntă cu un aflux de migranţi ilegali la frontiera lor cu Mexicul, ceea ce a tensionat relaţiile dintre Washington şi Mexic.

În iunie, SUA au ameninţat că vor impune taxe vamale asupra produselor importate din Mexic dacă guvernul lui Andres Manuel Lopez Obrador nu va pune capăt afluxului de migranţi, originari majoritatea din ţări sărace şi violente din America Centrală, în frunte cu Salvador, Guatemala şi Honduras.

Sub presiune, Mexicul a desfăşurat 21.000 de soldaţi: 6.000 la frontiera de sud - unde sosesc majoritatea migranţilor - şi 15.000 în nord, de-a lungul frontierei de 3.200 ce îi separă teritoriul de cel al SUA. După întărirea controalelor la frontiera de nord, 82.000 de persoane au fost interpelate aici, o reducere cu 21% în raport cu luna iunie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: frontiera mexic SUA migranţi