x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape un milion de hectare au fost distruse de incendiile din Bolivia

Aproape un milion de hectare au fost distruse de incendiile din Bolivia

25 Aug 2019   •   14:00
Aproape un milion de hectare au fost distruse de incendiile din Bolivia

Suprafaţa devastată de incendiile care afectează Bolivia de mai multe zile a atins sâmbătă 950.000 de hectare, conform cifrelor furnizate de autorităţi, în pofida operaţiunilor pompierilor şi a sprijinului din partea unui Boeing Supertanker 747-400 închiriat de guvern de la o companie americană, relatează duminică AFP.

Cliver Rocha, directorul Autorităţii pentru controlul pădurilor şi terenurilor (ABT), a declarat că suprafaţa afectată de incendiile din Bolivia a ajuns la 950.000 de hectare şi că flăcările au distrus 32% din pădurea Chiquitano, unde 1.871 de familii din 11 comune şi 35 de comunităţi indigene au fost de asemenea afectate.

După ce a ajutat la stingerea incendiilor din munţii în apropierea Ipiás (est), bombardierul cu apă american va fi folosit deasupra Tucavaca, în regiunea Pantanal, o câmpie care se întinde în Bolivia, Paraguay şi Brazilia.

"Cea de-a treia operaţiune majoră se va desfăşura în munţii Otuquis (sud-estul ţării), cea de-a patra în Charagua, la frontiera cu Paraguay, iar cea de-a cincea în nord, în regiunile San Matias, San Rafael şi San Miguel de Velasco", a declarat ministrul pentru relaţia cu Preşedinţia, Juan Ramon Quintana, care coordonează Cabinetul de urgenţă pe probleme de mediu creat pentru a face faţă catastrofei.

Operaţiunile bombardierului SuperTanker sunt întotdeauna însoţite de acţiuni ţintite ale elicopterelor militare şi, pe teren, de brigăzile formate din militari, ofiţeri de poliţie şi voluntari civili.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bolivia