x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ARESTATĂ după ce a republicat caricaturi din Charlie Hebdo

ARESTATĂ după ce a republicat caricaturi din Charlie Hebdo

29 Ian 2015   •   14:30
ARESTATĂ după ce a republicat caricaturi din Charlie Hebdo

Şefa redacţiei cotidianului indian Avadhnama, care a reprodus caricaturi de pe prima pagină a numărului din 14 ianuarie al revistei satirice franceze Charlie Hebdo, reprezentându-l pe profetul Mahomed, a fost arestată de poliţia din Mumbai, transmite AFP, conform Agerpres. Shirin Dalvi a fost arestată miercuri în virtutea Codului Penal indian ce interzice acte 'deliberate şi răuvoitoare' la adresa credinţei religioase. Ea a fost eliberată pe cauţiune după câteva ore.

''Am arestat-o şi prezentat-o tribunalului, care a repus-o în libertate pe cauţiune. Anchetăm acest caz'', a declarat, pentru AFP, S.M.Mundhe, reprezentant al poliţiei din Mumbra, localitate situată lângă Mumbai.

În urmă cu trei săptămâni, Franţa şi restul Europei au fost lovite de o undă de şoc în urma unui atac asupra sediului publicaţiei satirice Charlie Hebdo de la Paris, atac soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. După două zile, pe 9 ianuarie, forţele speciale franceze i-au ucis pe cei doi jihadişti (fraţii Said şi Cherif Kouachi) acuzaţi de masacrul de la Charlie Hebdo, precum şi pe Amedy Coulibaly, autorul unei luări de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane.


×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo