x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ariel Sharon a fost luat la intrebari de politie

Ariel Sharon a fost luat la intrebari de politie

06 Feb 2004   •   00:00

Acuzatiile de coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale ii fac viata destul de nefericita premierului israelian,

Ariel Sharon. Acesta a fost ieri interogat timp de doua ore si jumatate de patru politisti israelieni, chiar la resedinta sa din Ierusalim.

PRIETENUL. Interogatoriul are loc la aproximativ doua saptamani dupa inculparea omului de afaceri israelian si prietenului lui Sharon, David Appel, suspectat ca ar fi incercat sa-l mituiasca pe premier, in anii ‘90, prin intermediul fiului acestuia, Gilad.

EXPLICATII. Potrivit cotidianului "Haaretz", anchetatorii au incercat ieri sa afle daca Sharon stia de contractul de milioane de dolari pe care Appel l-a semnat cu Gilad.
Politia a mai dorit sa stie ce a inteles Sharon dintr-o conversatie cu Appel, in care acesta i-a spus ca Gilad va castiga o multime de bani din proiectul afaceristului de a construi o statiune pe o insula din Grecia. Appel s-a intalnit cu Gilad pentru a stabili detaliile participarii lui la proiect, pentru care avea nevoie de interventiile lui Ariel Sharon, atunci ministru de Externe. Statiunea nu a mai fost construita, dar Gilad Sharon a ramas cu aproape 3 milioane de dolari in buzunar. Politia i-a cerut premierului sa dea explicatii in privinta discutiilor implicarii sale in proiectul de pe insula greaca.

RISC. Interogatoriul de ieri este cel mai important in vederea luarii unei decizii privind soarta premierului israelian, care risca sa fie inculpat in toata aceasta afacere si sa fie obligat sa-si dea demisia.( LAVINIA TUDORAN )

×
Subiecte în articol: externe sharon