x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arma secreta a lui Adolf Hitler

Arma secreta a lui Adolf Hitler

17 Feb 2018   •   11:05
Arma secreta a lui Adolf Hitler

Oamenii de stiinta desecretizeaza, treptat, tehnologiile de care a dispus Germania in timpul celui de-al doilea Razboi mondial. Specialistii americani au dezvaluit planul lui Hitler privind crearea unei arme ingrozitoare, "Steaua mortii".

 

In opinia expertilor NASA, Adofl Hitler si-a dorit o arma cu ajutorul careia sa ingenuncheze intreaga planeta. "Steaua mortii", la care au lucrat inginerii regimului nazist seamana, din punctul de vedere al principiului de functionare, cu tehnologia prezenta in filmul "Razboiul stelelor".

Nazistii intentionau sa plaseze pe orbita Pamantului un satelit pilotat, denumit "Sonnengewehr" sau "Pistolul solar". In schite, aparatul apare ca o constructie impunatoare, dotata cu oglinzi mobile care, potrivite sub un anumit unghi puteau, dupa principiul focalizarii razelor, sa arda orase sau, spre exemplu, sa incalzeasca apa oceanelor, marilor, raurilor.

Specialistii arata ca, initial, acest proiect a avut scopuri pasnice. Totul s-a schimbat insa in 1939, cand oamenii de stiinta germani au primit ordin sa gandeasca un nou tip de armament. Proiectul a esuat numai pentru ca, pe timp de razboi, Hitler nu a avut la dispozitie o racheta grea, de genul celei contruita de Elon Musk.

×