x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană demarează procesul de recrutare a femeilor pentru toate posturile de luptă

Armata americană demarează procesul de recrutare a femeilor pentru toate posturile de luptă

05 Mar 2016   •   20:51

Armata americană a început procesul de recrutare a femeilor pentru toate posturile de luptă, inclusiv pentru unitatea de elită Navy SEALs, informează sâmbătă cotidianul spaniol El Pais.

Accesul femeilor la orice post de luptă din armata SUA înseamnă că femeile vor putea activa şi în unităţi considerate până acum "exclusiviste", precum Corpul Puşcaşilor Marini (US Marine Corps), care se mândreau cu faptul că în rândurile lor sunt acceptaţi doar bărbaţii. Reprezentanţi ai US Marine Corps au confirmat că au început să primească cereri de angajare de la femei care vor să combată în cadrul Navy SEALs şi că le vor putea accepta în septembrie şi în octombrie, dar deocamdată doar pentru antrenamente. De altfel, dat fiind că procesul de pregătire a combatanţilor din Navy SEALs este unul de lungă durată, nicio femeie nu va lupta efectiv în cadrul acestei unităţi de elită mai devreme de luna mai a anului 2017, scrie El Pais.

Totodată, forţele armate vor face o serie de modificări, de la cele de bază - adaptarea toaletelor şi a altor instalaţii, în aşa fel încât să poată fi folosite şi de femei -, şi până la cele legate de controalele medicale, care vor trebui să fie specifice fiecărui sex în parte. Şi posibilitatea hărţuirii sau molestării sexuale este luată în calcul. Toate aceste aspecte sunt trecute în revistă de înalţi comandanţi de la Pentagon, dar încă nu sunt publice, scrie El Pais, care menţionează însă că cu siguranţă un lucru nu se va schimba, şi anume antrenamentul. Standardele vor fi aceleaşi atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Pentru femeile care se gândesc la o carieră în trupele de elită, acestea trebuie să ştie că înainte chiar de a fi considerate candidate pentru un astfel de post de luptă vor avea de depăşit o serie de probe fizice. Ele trebuie să poată executa 100 de flotări în două minute, 100 de exerciţii pentru abdomen în acelaşi timp, să înoate 500 de metri în mai puţin de 10 minute sau să alerge o milă şi jumătate (circa 2,4 kilometri) în 9 minute şi jumătate.


Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: armata americana