x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata rusă afirmă că a 'distrus grupurile teroriste' care au acţionat în zona prăbuşirii avionului rus Su-24

Armata rusă afirmă că a 'distrus grupurile teroriste' care au acţionat în zona prăbuşirii avionului rus Su-24

26 Noi 2015   •   19:06
Armata rusă afirmă că a 'distrus grupurile teroriste' care au acţionat în zona prăbuşirii avionului rus Su-24

'Grupurile teroriste' care au acţionat în zona unde s-a prăbuşit avionul rus Su-24, doborât de aviaţia turcă, şi unde s-au desfăşurat ulterior operaţiuni de căutare şi salvare a pilotului care a supravieţuit, 'au fost distruse', a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, general-maiorul Igor Konaşenkov, informează RIA Novosti şi AFP.

'Imediat ce pilotul nostru a fost adus într-un loc sigur, bombardiere ruse şi artileria reactivă a forţelor armatei siriene au iniţiat lovituri asupra zonei indicate, o perioadă lungă de timp. Teroriştii care acţionau în această zonă şi alte grupuri 'misterioase' au fost distruse', a spus Konaşenkov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, pilotul supravieţuitor de pe aparatul rus doborât de aviaţia turcă a fost 'vânat' de combatanţi şi o serie de alte unităţi 'dotate cu aparatură specială modernă de detectare'.

Konaşenkov a amintit că operaţiunea pentru găsirea şi salvarea pilotului rus a durat mai mult de 12 ore, în noapte din 24 spre 25 noiembrie. 'Din motive întemeiate, nu putem dezvălui toate amănuntele acestei operaţiuni', a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus.

Statului Major al armatei ruse susţine că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marţi de armata turcă în spaţiul aerian al Siriei, fără nicio somaţie, şi a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susţine contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spaţiul aerian al Turciei şi a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16.

×