x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata siriană anunță încetarea ostilităților la est de Damasc

Armata siriană anunță încetarea ostilităților la est de Damasc

22 Iul 2017   •   19:10
Armata siriană anunță încetarea ostilităților la est de Damasc

Armata siriană a anunţat încetarea ostilităţilor în regiunea Ghouta Orientală, la est de capitala Damasc, începând cu ora 12:00 locală (09:00 GMT) sâmbătă, a informat televiziunea publică siriană, relatează Reuters şi AFP. 

Anunţul armatei siriene are loc la câteva ore după ce Moscova a făcut cunoscut că a semnat un acord cu grupări rebele siriene pentru securizarea acestei enclave rebele asediate aflată în apropiere de Damasc. 

"Comandamentul armatei anunţă încetarea luptelor în zone din Ghouta Orientală, în provincia Damasc, începând de sâmbătă la prânz (09:00 GMT)", se arată într-un comunicat publicat de presa oficială siriană.

"Pentru orice încălcare a încetării luptelor vor fi luate măsuri", se precizează în comunicat. 

Ministerul Apărării rus a anunţat sâmbătă că Moscova a încheiat un acord cu grupări rebele siriene, în cadrul negocierilor de pace de la Cairo, privind securizarea enclavei Ghouta Orientală (periferia de est a Damascului). 

"Au fost semnate acorduri privind instituirea unei zone de 'dezescaladare' în enclava Ghouta Orientală" în apropiere de Damasc, a anunţat ministerul într-un comunicat. Aceste acorduri sunt rezultatul discuţiilor de la Cairo între oficiali ruşi şi reprezentanţi ai unor grupuri rebele moderate, a precizat ministerul. 

Totodată, precizează ministrul rus, au fost definite "frontierele" pentru zona care va fi securizată, precum şi locurile unde vor fi desfăşurate forţe însărcinate să asigure respectarea încetării focului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria damasc ostilitati