x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii vor să-şi doteze soldaţii cu armuri de tip Iron Man în trei ani

Americanii vor să-şi doteze soldaţii cu armuri de tip Iron Man în trei ani

10 Oct 2013   •   16:42
Americanii vor să-şi doteze soldaţii cu armuri de tip Iron Man în trei ani

Armata americană a anunţat că vrea să-şi doteze soldaţii cu armuri ce amintesc de filmul "Iron Man", apelând la mai multe industrii sau institute de cercetare pentru a-şi îndeplini obiectivul în trei ani.

Costumul va trebui să fie antiglonţ pe toată suprafaţa corpului, va avea senzori care să monitorizeze în permanenţă starea de sănătate a soldatului, iar casca va avea tehnologii similare cu Google Glass, premiţând, inclusiv, vederea pe timp de noapte. De asemenea, un exoschelet montat pe braţe şi picioare va da soldatului puteri sporite.

Această "uniformă" ar putea avea o armură lichidă, dezvoltată în prezent în laboratoarele MIT. Acest lichid, care ar permite costumului să fie flexibil, se poate transforma într-o substanţă solidă în câteva milisecunde, graţie unui câmp magnetic sau a unui curent electric care se activează atunci când costumul este lovit de glonţ.

O bandă dotată cu senzori va fi aplicată pe pielea soldatului, informaţii precum ritmul cardiac, temperatura corpului sau nivelul de hidratare fiind transmise către un computer încorporat în uniformă şi mai departe către un centru de comandă.

Se are în vedere şi folosirea unui exoschelet pus în mişcare de un sistem hidraulic, care va fi montat, cel mai probabil, pe braţele şi picioarele soldatului, dându-i puteri sporite (va putea căra sau ridica mult mai uşor obiecte grele).

Gareth McKinley, profesor la MIT, a comparat armura comandată de armata americană cu ceea ce se poate vedea în filemele SF.

"Va fi exact ca în Iron Man. Exoscheletul va semăna cu ce purta Sigourney Weaver în Aliens, unde un robot de mari dimensiuni imită şi amplifică mişcările corpului uman".

Armata spune că armura nu poate fi realizată de "o singură industrie" şi că va apela la mai mulţi dezvoltatori şi la institute de cercetare pentru realizarea ei. Obiectivul este ca în trei ani un astfel de costum să poată fi deja folosit. 

×