x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Artistul conestatar rus, Piotr Pavlenski, internat la psihiatrie după ce a incendiat o bancă la Paris

Artistul conestatar rus, Piotr Pavlenski, internat la psihiatrie după ce a incendiat o bancă la Paris

18 Oct 2017   •   20:50
Artistul conestatar rus, Piotr Pavlenski, internat la psihiatrie după ce a incendiat o bancă la Paris

Artistul rus contestatar Piotr Pavlenski, reţinut luni pentru a fi incendiat faţada sucursalei pariziene Banque de France, a fost transferat a doua zi la infirmeria psihiatrică a Prefecturii poliţiei, a informat miercuri o sursă judiciară citată de AFP. 

Arestul preventiv al artistului care sfidează regulat Kremlinul a fost suspendat marţi în urma unei examinări a comportamentului său care a justificat internarea sa la infirmerie, notează sursa. 

Partenera sa, Oksana Şalighin, arestată la aceeaşi dată cu el, a compărut miercuri în faţa unui judecător în cadrul anchetei deschise pentru "degradare voluntară de bunuri cu ajutorul unei substanţe inflamabile". 

Artistul rus în vârstă de 33 de ani ar putea reveni în arest sau să fie deferit justiţiei după externarea sa. 

Potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare, cunoscutul artist, ras în cap şi îmbrăcat în negru, a incendiat în noaptea de duminică spre luni sucursala pariziană a Banque de France, stând sfidător în picioare în faţa intrării în bancă. 

Piotr Pavlenski, care asigură că este pasibil de zece ani de închisoare în ţara sa în urma unor false acuzaţii de agresiune sexuală, a obţinut împreună cu partenera sa azil politic în Franţa. 

El a devenit celebru după ce a stropit cu benzină şi a incendiat poarta sediului fostului KGB din Moscova şi şi-a ţintuit scrotul cu cuie de pavajul Pieţei Roşii. 

Pavlenski este cunoscut şi pentru faptul că şi-a cusut buzele în semn de susţinere a fetelor grupului de punk Pussy Riot, condamnate la doi ani de închisoare pentru că au cântat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova un imn rock care-l critica deschis pe Vladimir Putin.AGERPRES

×