x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat la Munchen: Cel puţin şase morţi şi mai mulţi răniţi

Atac armat la Munchen: Cel puţin şase morţi şi mai mulţi răniţi

22 Iul 2016   •   22:35
Atac armat la Munchen: Cel puţin şase morţi şi mai mulţi răniţi

Trei persoane care sunt căutate de poliţie au comis "cel puţin şase morţi" şi "mai mulţi răniţi" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliţie pentru AFP, bilanţ confirmat şi de postul de televiziune BR.

Poliţia informează că potrivit martorilor ar exista trei atacatori cu carabine.

De asemenea, poliţia a anunţat că suspectează un atac terorist şi autorităţile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuinţe. În acelaşi timp, gara centrală din Munchen a fost evacuată pentru o operaţiune a poliţiei şi transportul subteran şi de suprafaţă a fost suspendat.

Postul german BR relatează că şase oameni şi-au piedut viaţa în atac şi că mulţi alţii au fost răniţi în atacul din centrul comercial. Anterior s-a difuzat o informaţie conform căreia Ministerul de interne bavarez ar fi confirmat moartea a trei oameni, dar ulterior acesta a infirmat că a difuzat o astfel de informaţie.

"Primele informaţii privind atacul au venit la ora 18.00 locală, iar focul a fost deschis într-un McDonald's din centrul comercial. Încă există oameni în centrul comercial. Încercăm să scoatem oamenii afară şi să avem grijă de ei", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a postat pe Facebook că martorii susţin că au existat trei atacatori înarmaţi şi că s-a tras şi pe străzile Hanauer şi Ries, pe lângă centrul comercial în care a început atacul.AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan)

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat munchen germania