x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac la Munchen: Vicecancelarul şi ministrul de interne cer ca legile germane privind vânzările de arme să fie atent analizate

Atac la Munchen: Vicecancelarul şi ministrul de interne cer ca legile germane privind vânzările de arme să fie atent analizate

24 Iul 2016   •   09:09
Atac la Munchen: Vicecancelarul şi ministrul de interne cer ca legile germane privind vânzările de arme să fie atent analizate

Oficiali germani de rang înalt au lansat duminică un apel la consolidarea controlului asupra vânzărilor de arme după atacul armat de vineri de la Munchen care s-a soldat cu moartea a nouă oameni şi a atacatorului, un tânăr de 18 ani cu tulburări psihice obsedat de crimele în masă, relatează Reuters.

"Trebuie să continuăm să facem tot ce putem pentru a limita şi controla strict accesul la arme letale", a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, lider al social-democraţilor de centru-stânga, pentru grupul media Funke, care deţine o serie de ziare în Germania.

Gabriel a spus că autorităţile investighează cum germano-iranianul a putut avea acces la o armă, în ciuda faptului că avea probleme psihologice semnificative.

"Controlul armelor este o chestiune importantă", a declarat Gabriel pentru grupul media.

Tânărul a deschis focul în apropierea unui centru comercial aglomerat vineri seară, omorând nouă oameni şi rănind alţi 27, iar apoi s-a sinucis când poliţia s-a apropiat de el.

Atacul armat de la Munchen a fost cel de al treilea act de violenţă împotriva civililor din Europa de Vest şi cel de al doilea în sudul Germaniei din ultimele opt zile.

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere, membru al CDU, a declarat pentru Bild am Sonntag într-un alt interviu că intenţionează să revizuiască legile privind vânzarea armelor după atacul armat de vineri şi să le amelioreze unde este necesar.

De Maiziere a spus că legile privind comercializarea armelor sunt şi în prezent foarte stricte, ceea ce a afirmat că este adecvat, şi a precizat că este foarte important să se înţeleagă cum atacatorul a putut avea acces la pistolul pe care l-a folosit.

"Apoi trebuie să evaluăm cu foarte mare atenţie dacă şi unde sunt necesare modificări ale legii", a spus el interviul publicat duminică.

El a mai precizat că şi la nivel european sunt dezbătute linii directoare privind controlul vânzărilor de arme. AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac la munchen