x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist la un hotel din Kabul. Mai mulţi cetăţeni americani se află printre victime

Atac terorist la un hotel din Kabul. Mai mulţi cetăţeni americani se află printre victime

23 Ian 2018   •   16:59
Atac terorist la un hotel din Kabul. Mai mulţi cetăţeni americani se află printre victime

Un oficial al departamentului de stat din SUA a afirmat, marţi, că mai mulţi cetăţeni americani au fost omorâţi şi răniţi în timpul unui atac care a avut loc în weekend la un hotel din Kabul. Atacul a fost revendicat de către Talibani, scrie The Guardian.

Oficialii nu au oferit numere exacte privind totalul de morţi sau de răniţi din SUA. Oficialul nu a fost autorizat să îşi ofere numele, motiv pentru care a solicitat respectarea anonimatului.

Departamentul de stat a afirmat că SUA transmite “condoleanţe profunde” familiilor şi prietenilor celor care au fost ucişi şi doresc răniţilor însănătoşire rapidă.

Americanii s-au aflat printre cele 22 de persoane omorâte în atac. Ministrul de Interne afghan a afirmat că 14 erau străini, în timp ce 8 erau din Afghanistan. Peste 150 de persoane au fost salvate sau au scăpat.

Purtătorul de cuvânt al Talibanilor, Zabiullah Mujahid, a afirmat că cinci bărbaţi înarmaţi, care fac parte din grupare, sunt reponsabili pentru atac. Ministrul de Interne din Afghanistan a dat vina pe reţeaua Haqqani, afiliată Talibanilor, care a omorât 21 de persoane, la acelaşi hotel, în 2011.

×