x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATAC TERORIST POSIBIL "în câteva zile" - avertizează Norvegia. Pericolul vine de la extremiştii căliţi în Siria

ATAC TERORIST POSIBIL "în câteva zile" - avertizează Norvegia. Pericolul vine de la extremiştii căliţi în Siria

24 Iul 2014   •   14:14
ATAC TERORIST POSIBIL "în câteva zile" - avertizează Norvegia. Pericolul vine de la extremiştii căliţi în Siria

Norvegia a avertizat astăzi că are informații din "surse credibile" cu privire la o "amenințare teroristă concretă". Un atac este posibil "în câteva zile", spun autoritățile norvegiene, citate de Sky News.

Șefa serviciilor de securitate din Norvegia, Benedicte Bjoerland, a declarat că nu se știe care va fi țintă dar că lucrează cu echipele antiteroriste pentru a verifica informațiile.

Conform acestora, amenințarea vine din partea "teroriștilor cu legături în Siria".

Riscurile reprezentate de persoanele plecate din Occident pentru a lupta de partea fundamentaliștilor islamiști în Siria au fost semnalate de curând de șeful MI5, Andrew Parker. El a avertizat că "sunt mii de extremiști islamiști în Marea Britanie care îi consideră pe cetățenii britanici ținte legitime".

Săptămână trecută, un avertisment a venit și din partea președintelui sirian Bashar al-Assad: "În curând vom vedea țări arabe și din Vest plătind un preț mare pentru că au susținut terorismul (extremiști din opoziția siriană n.n.).

×
Subiecte în articol: atac terorist Norvegia razboi siria