x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac Toronto. Şoferul furgonetei, inculpat pentru zece crime cu premeditare şi 13 tentative de crimă

Atac Toronto. Şoferul furgonetei, inculpat pentru zece crime cu premeditare şi 13 tentative de crimă

24 Apr 2018   •   18:14
Atac Toronto. Şoferul furgonetei, inculpat pentru zece crime cu premeditare şi 13 tentative de crimă

Şoferul furgonetei care luni a intrat în trecători în nordul oraşului Toronto, omorând zece persoane şi rănind alte 15, a fost pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare de către instanţă, transmit AFP şi dpa. 

Alek Minassian (25 de ani), care a apărut cu capul ras şi îmbrăcat în uniforma albă de deţinut în boxa acuzaţilor a tribunalului din Toronto, a fost acuzat şi de 13 tentative de crimă pentru rănirea gravă a 13 persoane, potrivit cotidianului Toronto Star şi altor media canadiene. 

Minassian, care este deocamdată reprezentat de un avocat din oficiu, a fost plasat în arest preventiv. Următoarea audiere a acuzatului în faţa judecătorilor canadieni a fost stabilită pentru data de 10 mai. 

Alex Minassian a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul oraşului canadian Toronto, ucigând zece persoane şi rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului care, potrivit şefului poliţiei din Toronto Mark Saunders, a fost "cu siguranţă (un act) intenţionat".

AGERPRES

×