x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacatorul cu drujbă nu a fost încă prins. Elveția a emis un mandat de arestare internațional

Atacatorul cu drujbă nu a fost încă prins. Elveția a emis un mandat de arestare internațional

25 Iul 2017   •   17:10
Atacatorul cu drujbă nu a fost încă prins. Elveția a emis un mandat de arestare internațional

Elveţia a emis marţi un mandat de arestare internaţional pentru prinderea unui bărbat în vârstă de 51 de ani care a atacat mai multe persoane cu o drujbă la Schaffhausen, în nordul ţării, înainte de a fugi, relatează AFP. 

La mai mult de 24 de ore după atacul ce a avut loc luni dimineaţă, fugarul era de negăsit, în ciuda unor mijloace importante desfăşurate de poliţie, care a folosit câini dresaţi şi patrule ce au căutat toată noaptea.

Franz Wrousis, o persoană marginalizată social ce trăieşte în pădure sau în maşina sa pe o saltea veche în mijlocul gunoaielor, a atacat dintr-un motiv încă necunoscut biroul companiei de asigurări de sănătate CSS într-o clădire situată în centrul vechi al oraşului. 

Înarmat cu o drujbă, el a rănit grav un angajat - încă spitalizat, dar în afara pericolului - şi a provocat mai multe răni uşoare unui alt angajat. Potrivit unui comunicat publicat marţi de poliţie, doi clienţi care se aflau în birou "au suferit un şoc" şi un al treilea a fost rănit uşor în panica ce a urmat agresiunii, dar nu cu drujba. 

Un purtător de cuvânt al CSS, citat de agenţia de presă elveţiană ATS, a confirmat că agresorul era un client al companiei de asigurări. 

În ciuda blocării cartierului de către forţele de ordine, atacatorul a reuşit să fugă la bordul maşinii sale, găsită mai târziu de poliţişti, dar nu şi drujba. 

Poliţia a difuzat marţi două noi fotografii cu Franz Wrousis, făcute înainte ca el să pătrundă în clădirea CSS. El era îmbrăcat cu un hanorac verde şi cu pantaloni negri. În mâna dreaptă avea o geantă neagră care probabil ascundea drujba şi purta un rucsac în spate şi o sacoşă albă pe umărul stâng. 

Condamnat de două ori, în 2014 şi 2016, pentru infracţiuni la regimul armelor, agresorul este considerat de poliţie ca "un bărbat periculos şi agresiv". 

Poliţia germană participă de asemenea la operaţiunea de căutare a acestui bărbat, deoarece oraşul Schaffhausen este situat foarte aproape de frontiera cu Germania.AGERPRES

×