x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul de la Mariupol loveste in otelariilr lui Ahmetov, patronul lui Mircea Lucescu

Atacul de la Mariupol loveste in otelariilr lui Ahmetov, patronul lui Mircea Lucescu

de Dan Constantin    |    24 Ian 2015   •   19:00
Atacul de la Mariupol loveste in otelariilr lui Ahmetov, patronul lui Mircea Lucescu

ATACUL DE LA MARIUPOL LOVESTE IN OTELARIILE LUI AHMETOV, PATRONUL LUI MIRCEA LUCESCU
Ofensiva fortelor pro-ruse asupra orasului-port Mariupol a produs 27 de morti si peste 70 de raniti potrivit Kyiv Post. Victimele au cazut sub tirul a sase baterii de lansatoare de rachete, trupele guvernamentale ucrainene anihilind patru baterii ale rebelilor potrivit aceleiasi publicatii.

Mariupol are o populatie de circa 450 000 de locuitori si dupa ocuparea orasului Donetk de fortele pro-ruse este capitala provizorie a regiunii. Aici se afla importante obiective industriale intre care otelarii si uzine de prepararare a minereurilor care apartin magnatului Rinat Ahmetov, patron al echipei Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu.

Mariupol se afla la sud de Donetk si asigura, prin portul de la Marea de Azov, deschiderea spre Marea Neagra. Orasul are o pozitie strategica importanta in actualul conflict fiind o placa turnanta in legaturile terestre spre Rusia - la Rostov pe Don, dar si spre Crimeea, ocupata de Rusia.

Intrarea orasului-port Mariupol sub controlul fortelor militare pro-ruse ar permite controlul asupra intregii regiuni Donetk , o legatura directa terestra si maritima cu Rusia, si o punte spre Crimeea.

×