x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT CU BOMBĂ la marşul patriotic din Harkov, Ucraina. Cel puţin trei morți şi peste zece răniți

ATENTAT CU BOMBĂ la marşul patriotic din Harkov, Ucraina. Cel puţin trei morți şi peste zece răniți

22 Feb 2015   •   15:08
ATENTAT CU BOMBĂ la marşul patriotic din Harkov, Ucraina. Cel puţin trei morți şi peste zece răniți
Sursa foto: ATENTAT CU BOMBĂ la marşul patriotic din Harkov, Ucraina. Cel puţin trei morți şi peste zece răniți

Trei persoane au fost ucise -între care un polițist și un militant proeuropean - și alte peste zece rănite în explozia unei bombe la un marș patriotic la Harkov, oraș din estul Ucrainei, aflat sub controlul Kievului și situat la circa 200 km de zona de conflict între forțele guvernamentale ucrainene și rebelii proruși, relatează AFP și Unian, citând Parchetul regional.

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit și peste zece au fost rănite", a indicat Vita Dubovik, purtătoarea de cuvânt a procurorului general. Un corespondent AFP în teren a văzut două trupuri așezate direct pe pământ, la aproximativ douăzeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul național ucrainean.

"Explozia s-a produs chiar în momentul în care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piața Independenței. Bomba a fost plasată la numai 100 de metri de Palatul Sporturilo", a afirmat un martor, potrivit căruia la marș participau în jur de 500 de persoane. (Agerpres)

×