x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat cu mașină capcană în orașul sirian Latakia, peste 10 persoane au murit

Atentat cu mașină capcană în orașul sirian Latakia, peste 10 persoane au murit

02 Sep 2015   •   21:09
Atentat cu mașină capcană în orașul sirian Latakia, peste 10 persoane au murit

Cel puţin zece persoane au murit şi 40 au fost rănite miercuri într-un atentat cu maşină capcană în Latakia (vest), fief al regimului Bashar al-Assad, a anunţat televiziunea de stat siriană, citată de AFP.

'Zece persoane au murit şi alte peste 40 au fost rănite într-un atentat terorist cu maşină capcană comis în piaţa Hamam din Latakia', potrivit informaţiilor difuzate de televiziunea siriană.

Acest oraş, situat pe malul mării, este bastionul comunităţii alawite, confesiunea familiei Assad, şi până acum a fost relativ cruţat de conflictul care face ravagii în Siria din martie 2011.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat atentatul şi bilanţul, adăugând că este vorba de 'cel mai grav atentat cu maşină capcană comis în Latakia de la începutul războiului'.

Atentatul din nordul oraşului s-a soldat cu 'zeci de răniţi, dintre care patru sau cinci sunt într-o stare critică', potrivit OSDO.

'Este rar pentru oraşul Latakia, care de obicei este vizat de rachete', a adăugat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. Rebelii sirieni instalaţi pe colinele care înconjoară Latakia lansează de obicei tiruri de rachete asupra oraşului.

Numeroşi sirieni care şi-au abandonat casele din cauza violenţelor şi-au găsit refugiu în provincia Latakia.

Conflictul din Siria, declanşat de reprimarea manifestaţiilor paşnice degenerând în conflict armat, s-a soldat până acum cu peste 240.000 de morţi şi milioane de refugiaţi.

×