x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat în Spania. O a doua victimă de cetăţenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă

Atentat în Spania. O a doua victimă de cetăţenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă

18 Aug 2017   •   07:58
Atentat în Spania. O a doua victimă de cetăţenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă

O a doua victimă de cetăţenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, victima a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanţii consulatului urmează să se deplaseze la spital, unde sunt internaţi ambii cetăţeni români răniţi.

Joi seara, autorităţile au anunţat că un român a fost rănit în atentatul terorist de la Barcelona, a fost spitalizat, iar starea sa este stabilă.

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă.

MAE reaminteşte cetăţenilor români afectaţi că pot solicita asistenţă consulară la telefonul Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 sau +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinatate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă; sau la numerele de urgenţă ale oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853 şi misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

O furgonetă a intrat, joi, pe artera Rambla din Barcelona şi a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioşc, iar şoferul a fugit.

Atentatul, soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi, a fost revendicat de organizaţia teroristă Statul Islamic.

Autorităţile din provincia spaniolă Catalonia au anunţat că poliţia a arestat doi suspecţi.

Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat că bilanţul atacului este de 13 morţi şi cel puţin 50 de răniţi. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac barcelona