x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Manchester: Suspectul a fost identificat drept Salman Abedi

Atentat la Manchester: Suspectul a fost identificat drept Salman Abedi

23 Mai 2017   •   19:33
Atentat la Manchester: Suspectul a fost identificat drept Salman Abedi

Poliţia britanică a dezvăluit marţi seară numele suspectului autor al atentatului comis luni seară la Manchester şi soldat cu 22 de morţi şi cel puţin 59 de răniţi - este vorba despre Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, relatează Reuters. 

''Pot confirma că bărbatul suspectat de comiterea atrocităţii de noaptea trecută este Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani. Prioritatea noastră, alături de structurile antitero ale poliţiei şi de partenerii noştri din domeniul securităţii, este de a continua să verificăm dacă el a acţionat singur sau ca parte a unei reţele mai extinse'', a declarat şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, care a precizat că nu va face alte comentarii despre Abedi în acest stadiu al anchetei. 

Conform declaraţiilor a doi oficiali din SUA care au ţinut legătura cu autorităţile britanice, Salman Abedi ar fi venit cu trenul de la Londra la Manchester. 

Potrivit publicaţiei The Telegraph, părinţii lui Salman Abedi - Samia Tabbal (50 de ani) şi Ramadan Abedi - s-au născut în Libia, dar au emigrat la Londra, înainte de a se muta în zona Fallowfield, din partea de sud a oraşului Manchester, unde au trăit cel puţin zece ani. 

Salman Abedi - ce are un frate mai mare şi un frate şi o soră mai mici decât el - s-a născut în 1994 la Manchester şi a crescut în zona Whalley Range a acestui oraş. Există unele informaţii conform cărora întreaga familie Abedi, cu excepţia lui Salman şi a unui frate de-al său, s-a întors recent în Libia, însă aceste informaţii nu au fost confirmate oficial. 

Publicaţia britanică Daily Mirror a relatat marţi că printre persoanele decedate în atentatul de la Manchester se află Saffie Rose Roussos, în vârstă de numai 8 ani, Georgina Bethany Callander (18 ani) şi John Atkinson (26 de ani).AGERPRES

×