x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței. 84 de morți, zeci de răniți, șoferul camionului a fost împușcat

Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței. 84 de morți, zeci de răniți, șoferul camionului a fost împușcat

15 Iul 2016   •   06:17
Atentat la Nisa: O mașină a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței. 84 de morți, zeci de răniți, șoferul camionului a fost împușcat

UPDATE Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu 84 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care 18 sunt în stare de 'urgenţă absolută', potrivit unui nou bilanţ al guvernului, relatează AFP.

Bilanţul precedent consemna 80 de morţi, între care mai mulţi copii. Vineri dimineaţă, 18 răniţi erau încă în stare de "urgenţă absolută" , în timp ce alte 50 de persoane aveau răni uşoare, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, Pierre-Henry Brandet.

Alte persoane "implicate", în stare de şoc, au fost preluate de serviciile de urgenţă după atacul comis cu un camion pe esplanada Promenade des Anglais din Nisa, potrivit purtătorului de cuvânt citat.

Potrivit France Info, Promenade des Anglais va rămâne închisă "pentru o perioadă nederminată". Circulaţia este interzisă pe anumite artere. Scăldatul şi accesul la plajele publice şi private sunt de asemenea interzise în unele zone.

Concertul Rihannei, care urma să aibă loc în această seara la Nisa, a fost anulat. De asemenea, festivalul de jazz.

Christian Estrosi, fostul primar al Nisei şi preşedinte al regiunii Paca, a lansat un apel la prudenţă locuitorilor din Nisa, conform France Info.

 

Stire initiala O mașină a lovit în mulțime la Nisa, iar potrivit primăriei orașului și martorilor s-au înregistrat victime, transmite AFP.


Numărul persoanelor decedate în atentatul comis cu un camion la Nisa a ajuns la 80, în timp ce 18 se află în stare critică, a anunțat vineri dimineața ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de EFE. 

Noul bilanț al atentatului care a fost comis joi seară la Nisa, sud-estul Franței, anunță cel puțin 80 de morți, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro. 

Aproape o sută de persoane, care s-au aruncat în mare în momentul de panică după atacul comis joi seară la Nisa pe Promenades des Anglais, au fost salvate și aduse la mal, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro. 

Individul care conducea camionul a fost neutralizat și urmează să se stabilească motivul și dacă a acționat singur, potrivit sursei amintite.

Ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, a părăsit Parisul joi seară înainte de miezul nopții pentru a merge la Nisa, scrie cotidianul francez.

×
Subiecte în articol: Atentat la Nisa